Dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor ondernemingen blijkt wel uit de gestage groei van het FSC-certificaat van Bouwbinder B.V.. In 2017 mochten wij alweer 30 nieuwe groepsleden voor het FSC-certificaat verwelkomen en het jaar is nog niet voorbij!

Recentelijk verwelkomden wij op het FSC-groepscertificaat BouwFactor Houtproducten B.V. uit Sliedrecht. En dit is om twee redenen bijzonder.

    • BouwFactor is een innovatieve onderneming die zich met een aantal bijzondere kernproducten op de markt begeeft. De producten zijn vrijwel altijd vernieuwend. Denk hierbij onder meer aan het Barnwood. Veel van de producten van BouwFactor zijn circulair. Zij geven houtproducten, die het einde van de levenscyclus al een keer bereikt hebben, een nieuwe nuttige bestemming! Speciaal hiervoor zijn zij niet alleen voor de gebruikelijke 40.004 standaard, maar ook volgens de 40.007 standaard van FSC-gecertificeerd. Deze standaard maakt het mogelijk om juist deze specifieke producten met een FSC-recycled claim te verkopen! Binnen de FSC groep van Bouwbinder B.V. zijn er nog slechts twee andere bedrijven volgens de 40.007 standaard gecertificeerd.
    • BouwFactor Houtproducten B.V. is het 200ste FSC-groepslid van Bouwbinder B.V. en dat is een mijlpaal in het bestaan van Bouwbinder B.V..

Vanzelfsprekend feliciteren wij Erik de Jong, Jaap van Heteren en de medewerkers van BouwFactor van harte met het behaalde FSC-certificaat. Het is goed om te zien dat de eerste FSC®-recycled producten inmiddels verhandeld zijn!

 

Shares
Share This