Incourante Voorraden? Bouwbinder.nl

Incourante voorraden? Bouwbinder.nl!

In de bouw en in de toelevering van de bouw liggen veel materialen op voorraad een met lage omloopsnelheid. Deze lage omloopsnelheid kan verschillende oorzaken hebben.

Een belangrijke oorzaak van incourante voorraden komt door het ‘verkeerd bestellen’ van een product. De bouwonderneming bestelt een project-specifiek product en bij aflevering blijkt dat het bestelde product niet in het bouwwerk past om technische of esthetische redenen. In deze situatie zullen alle partijen onderzoeken wie de veroorzaker van het probleem is en deze blijft met de bouwmaterialen zitten. Vooral de project-specifieke materialen zijn lastig te verkopen.

Andere reden zijn assortimentswijzigingen van een fabrikant of tegenvallende verkoop. Iedereen wil incourante voorraden voorkomen, maar feit is dat in de toelevering van de bouw 5 tot 10% van de voorraden in de magazijnen incourant is. Bij een jaaromzet van 5 miljoen euro en een voorraadpositie van 1 miljoen euro, betekent dit al snel 50.000 tot 100.000 euro aan incourante bouwmaterialen. Tel hierbij op het kapitaalbeslag en de rentekosten. Dat kan ook anders.

Gratis adverteren op Bouwbinder bij incourante voorraden

In de ideale wereld zal een bouwmaterialenhandel en een bouwer bij voorkeur geen incourante voorraad hebben. Natuurlijk hebben wijwww.bouwbinder.nl waar iedere speler in de bouwkolom zijn of haar incourante producten met gratis adverteren kan aanbieden aan de markt. Maar in feite is het leed dan al geschied.

Hoe kunt u incourante voorraden voorkomen?

Wij van Bouwbinder B.V. hebben een uitgekiende set van mogelijkheden om incourante voorraden te voorkomen. Zo houdt u uw organisatie maximaal liquide en hoeft u zich slechts op uw hoofddoel, geld verdienen, te richten.
Wilt u hierover meer informatie? Bel ons voor een afspraak of mail ons via het contactformulier, dan nemen wij contact met u op.

Shares
Share This