Veel (bouw)bedrijven hebben onder druk van de crisis hun organisatie moeten inkrimpen. Een flink aantal bedrijven heeft een single site FSC certificaat terwijl ze door hun kleinere omvang nu in aanmerking komen voor een FSC groepscertificaat. Dit certificaat is aanzienlijk voordeliger en het advies dat u erbij krijgt ontzorgt u bij wijzigingen in de FSC richtlijnen etc… 

FSC groepscertificering:

Bouwbinder B.V. merkt steeds vaker dat bedrijven hun weg naar FSC groepscertificering weten te vinden. Als u 15 of minder medewerkers heeft dan komt u in aanmerking voor een groepscertificaat en Bouwbinder B.V. bewaakt uw procedures en helpt u gedurende het hele jaar bij het correct uitvoeren van de FSC procedures. Ook de audits zijn aanzienlijk plezieriger, want de vaststelling van een afwijking leidt ook direct tot een advies om de afwijking te corrigeren en zo kost de certificering u minder tijd en kopzorgen.

PEFC groepscertificering:

Ook PEFC biedt de mogelijkheid van een groepscertificaat, hierbij mag uw organisatie zelfs tot 50 medewerkers hebben, en uw jaaromzet niet hoger dan  € 7,2 miljoen zijn, maar veel bedrijven komen hiervoor in aanmerking. Ook hier geldt dat het PEFC groepscertificaat voordeliger is dan het single site certificaat, en dat Bouwbinder B.V. u als groepsmanager mag adviseren, hetgeen een certificeerder niet mag doen.

Weten of groepscertificering voor u de beste optie is?

Als u wilt weten of het voor u verstandig is om over te stappen naar een groepscertificaat dan neemt u contact op met Bouwbinder B.V.. In een telefoongesprek licht ik graag toe wat uw opties zijn. Ook bij gecombineerde certifcaten, één single site (FSC) en een groepscertificaat (PEFC) biedt Bouwbinder B.V. u de mogelijkheid om maximaal ontzorgd uw certificering in stand te houden. Zo geniet u maximale ondersteuning voor de beide certificaten tegen de meest aantrekkelijke kosten.

Shares
Share This