Einde dienstverband

Einde dienstverband

Bouwbinder PersoneelsAdvies adviseert en ondersteunt u bij ontslagzaken

 

Pensioen

Biedt u uw werknemers een pensioenregeling aan? U bent het als ondernemer wettelijk niet verplicht. Tenzij uw onderneming onder een CAO valt of als uw onderneming valt onder een bedrijfstakpensioenfonds. Toch kan het goed zijn om u te weten wat de mogelijkheden zijn. U bent als ondernemer aantrekkelijk als u een goede pensioenregeling kunt bieden. Het is wel een lastige materie, waar u echt even voor moet gaan zitten. En daar hebt u de tijd niet voor.

Bouwbinder PersoneelsAdvies kan dit voor u onderzoeken en zaken voor u op een rij zetten. En als u geen pensioenregeling wilt bieden, kan Bouwbinder PersoneelsAdvies ervoor zorgen dat uw werknemers een gedegen en onafhankelijk advies krijgen van een professionele adviseur.
Dat is één deel van het pensioenvraagstuk. Een ander deel is het beantwoorden van vragen van uw medewerkers rondom pensioen, zoals:

  • Wat moet je doen als een medewerker met pensioen gaat?
  • Wat als de medewerker eerder wil stoppen met werken?
  • Wat zijn de spelregels als een medewerker na zijn pensioen wil blijven werken?

Allemaal vragen die Bouwbinder PersoneelsAdvies voor u kan uitzoeken!

 

Ontslagaanvragen

Er is veel veranderd rondom ontslagrecht. Een materie waar u zich als ondernemer gelukkig niet al te vaak mee hoeft bezig te houden. Maar als het niet goed gaat met een medewerker, dan is het er niet makkelijker op geworden een medewerker te ontslaan. Uw focus ligt hier niet en terecht. Voordat u overgaat tot ontslag is het raadzaam advies te vragen over de te volgen procedure. Dat kan via een advocaat, maar tegen een beter uurtarief kan Bouwbinder PersoneelsAdvies zich ook inlezen in het dossier. Wij checken of er voldoende dossier is opgebouwd om tot ontslagaanvraag over te gaan. Wij kunnen het verzoek indienen bij UWV of de voorbereidingen opstellen zodat u e.e.a. alleen nog maar hoeft te toetsen bij een advocaat voordat de stukken naar de kantonrechter gaan. Of als er onvoldoende dossier is, kan Bouwbinder PersoneelsAdvies u bijstaan in de gesprekken bij de betrokken medewerker en bij het opbouwen van het dossier.

Vaststellingsovereenkomsten

Uw onderneming en uw medewerkers zijn in beweging. Soms is het tijd om een andere weg in te slaan. Als u beiden tot die conclusie komt is het mogelijk om in gezamenlijk overleg afscheid van elkaar te nemen d.m.v. het opstellen van een Vaststellingsovereenkomst. Dit kunt u natuurlijk door een advocaat laten doen. Dan betaalt u een aanzienlijk uurtarief. Bouwbinder PersoneelsAdvies helpt u met het opstellen van een overeenkomst die voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

 

Is uw belangstelling gewekt, neem dan contact op met Hetty van Ingen: 06-22986275.

Shares
Share This