Zoals u ongetwijfeld weet, zeker als u hout van buiten de EU importeert, is er een Europese wet die u als ondernemer verplicht om uitsluitend aantoonbaar legaal gekapt hout te importeren. Maar hoe toon je dat precies aan als uw aanvoer uit verre landen komt met gebrekkige administratieve processen en waar corruptie op de loer ligt….?

Legaal hout is niet persé duurzaam hout. U bent bekend met de FSC- en PEFC-keurmerken, sterker nog u heeft één of misschien wel de beide keurmerken. Legaal hout is hout dat aantoonbaar gekapt is met goedkeuring van de (lokale) overheid in het land van herkomst. De EUTR dwingt u te bewijzen dat u hout geïmporteerd heeft dat legaal gekapt is.

Qua FSC en PEFC certificering dwingt niemand u deze keurmerken te voeren, het is geen wetgeving die u verplicht deze certificaten te hebben. Misschien komt er wel enige dwang van uw opdrachtgevers om de keurmerken te hebben. Wij zien dat het aantal gecertificeerde ondernemingen nog steeds toeneemt.

EUTR, FSC en PEFC, het is niet altijd eenvoudig. Bouwbinder B.V. en Symaco hebben hierom besloten om de krachten te bundelen om samen tot een naadloos advies te komen voor zowel EUTR als FSC als PEFC. Dit heeft geleid tot een pakket dat u op dit gebied ontzorgt, zodat u met minimale inspanning voldoet aan de eisen die de EUTR en de eisen van FSC en PEFC voor uw certificering.

Meer informatie?
Symaco: twiegman@symaco.nl | T: 06-20002145
Bouwbinder B.V.: w.arnoldus@bouwbinder.nl | T: 06-30452145

Shares
Share This