Steeds vaker krijgen producten die we anders als afval zouden verwerken, een tweede of zelfs derde leven. Het recyclen of nog beter, het upcyclen van producten wordt ook steeds vaker met houtproducten gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gebruikte steigerdelen waarvan vaak tuinmeubilair wordt gemaakt. Of het Barnwood dat aan populariteit wint als decoratief product.

Bij de bovenstaande voorbeelden worden producten die anders als afvalproduct of misschien als brandstof in rook op gegaan waren, hergebruikt voor een nieuw product met een lange levensduur waarbij er geen bomen hoeven te sneuvelen om deze producten te maken. Dat is super duurzaam, en daar zou ook een duurzaamheidslabel aan gehangen moeten kunnen worden, en dat kan nu!

fsc recycled-bouwbinder-diensten-b.v.Aan houten producten die hun eindbestemming al een keer bereikt hebben in het economisch verkeer mag, wanneer ze hergebruikt worden voor een nieuw product, een FSC recycled claim gegeven worden. Dit mag zelfs als het oorspronkelijke hout niet FSC gecertificeerd was! Voorwaarde is wel dat uw bedrijf volgens de speciale FSC standard gecertificeerd is die het mogelijk maakt om van ongecertificeerd hout gecertificeerd hout te maken.

Het groepscertificaat van Bouwbinder B.V. is zo opgezet dat bedrijven die hout willen recyclen, op dit gerecyclede product een FSC claim af mogen geven!

Sluit u daarom aan bij het FSC groepscertificaat van Bouwbinder B.V., want als u al een duurzaam houtproduct uit resthout maakt of levert dan verdient dat product het bekende FSC® duurzaamheidslabel!

Shares
Share This