Geregeld wordt mij gevraagd: “Wim, waar ga jij naartoe met jouw bedrijf?” En die vraag begrijp ik goed. Ik sta in de markt bekend als het FSC®-mannetje, en dat zal ik ook gerust blijven. Het is echter mijn ambitie om breder bezig te zijn dan alleen met FSC® en PEFC™.

Als ik het in één zin moet samenvatten dan klinkt het zo:

“Bouwbinder heeft als afzetmarkt gekozen voor de bouw en bouwgerelateerde bedrijven.”

Ik wil deze bedrijven graag helpen succesvoller te zijn in wat zij doen door hen te helpen met:

  • Structuur en strategie ontwikkeling
  • (Online) Communicatie
  • Adviesdiensten die de organisatie sterker en toekomstbestendiger maken (onder meer, maar niet uitsluitend door certificering)

Ik kan het bovenstaande natuurlijk allemaal niet alleen realiseren. Hiervoor zijn er te weinig uren in een dag beschikbaar. Bovendien ontbreekt het mij op een groot aantal vlakken aan inhoudelijke kennis om mijn klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.

Daarom ben ik de samenwerking gestart met mensen die op een bepaald vakgebied veel kennis van zaken hebben. In deze samenwerking richt ik mij op de commercie en de specialist op het inhoudelijke werk. Op deze wijze zijn er naast Bouwbinder B.V.  al twee nieuwe ondernemingen ontstaan die mijn klanten helpen bij:

Online communicatie ⇒ RD-Support is een onderneming van Rina Delemarre (ervaren websitebouwer en beheerder van social media accounts) en mijzelf. Wij leveren websites aan onze klanten, beheren deze en wij zorgen dat onze klanten met het door hen gewenste imago gezien worden in de social media.

Organisatiestructuur en -strategie ⇒ Bouwbinder Organisatie- en Personeelsadvies is de volgende telg in de Bouwbinder familie. Hetty van Ingen is een ervaren personeelsadviseur. Zij richt zich op bedrijven die behoefte hebben aan professioneel personeelsmanagement. Een activiteit die er nu nog te vaak “bij” gedaan wordt.

Naast het personeelsadvies levert Bouwbinder advies op het gebied van strategie, tactiek en planning. Ondernemers, die in de dagelijkse waan van de dag opereren, wil ik helpen om met wat afstand naar de markt en naar hun eigen onderneming te kijken en tot nieuwe frisse inzichten voor de toekomst en de inrichting van hun ondernemingsstrategie te komen.

Zoals ik al eerder vermeldde, we zijn er nog niet. Structuur kan op verschillende manieren aangebracht worden binnen een bedrijf.
Eén van de methodes is het opzetten van procedures en te komen tot certificering, waarbij je jezelf als onderneming periodiek laat toetsen door een extern certificeerder.
Op het gebied van certificeringen verwacht Bouwbinder na de zomer nog een uitbreiding om voorlopig het pakket aan diensten te vervolmaken. U ziet, ook Bouwbinder is bezig met de toekomst….

Shares
Share This